Voor mij zijn stropdassen niet zomaar een accessoire of toevoeging aan mijn outfit. Ik ben van mening dat stropdassen echt horen bij een man en zeker wanneer hij in een zakelijke omgeving werkt. Maar een stropdas hoeft zeker niet altijd zakelijk gedragen te worden. Er zijn natuurlijk voor kantoorbanen waarbij een stropdas niet weg te denken is. Maar er zijn ook zeker banen waarbij een stropdas niet verplicht is, maar wel zeker gedragen mag worden. Denk hierbij aan een leraar of een rechercheur bij de politie of iets dergelijks. Een stropdas is dus niet een item dat altijd zakelijk gedragen kan worden het zijn ook gewoon mooie toevoegingen aan een meer casual outfit. Ik zal naast het feit dat een stropdas er zeer mooi uitziet ook een aantal voordelen benoemen van een stropdas. Daarnaast vertel ik je meer over wanneer je een stropdas kan dragen!

De stropdassen trends

Stropdassen zijn nooit echt weg geweest uit de modewereld voor mannen. Ze zijn er altijd geweest en zijn dus ook altijd gedragen. Er zijn perioden geweest waar de stropdas minder populair was, maar die periode is nu zeker voorbij. Een stropdas kan nu bijna altijd gedragen worden en zijn in veel moderne en modieuze vormen en kleuren. Een stropdas is duurzaam en gaat voor een lange tijd mee. Dit komt doordat een stropdas vaak met vuilafstotend materiaal is bewerkt. Zo gaat de stropdas extra lang mee. Daarnaast is er over de jaren heen weinig verandert aan de stropdas stijl, zo raakt je stropdas niet gedateerd.

Wanneer draag je die stropdas!

Een stropdas draag je op verschillende momenten. Een stropdas ziet er zeer professioneel uit en kan dus goed gedragen worden bij zakelijke gelegenheden. Maar daarnaast kan je een stropdas ook dragen bij minder zakelijke gelegenheden zoals een feest of een ander evenement waarbij je er netjes uit mag zien. Maar ook bij een sollicitatiegesprek mag een stropdas gedragen worden. Het staat natuurlijk wel zeer netjes en geeft een professionele indruk op je toekomstige baas. Je kan er beter overdressed bijlopen dan underdressed zeg ik altijd.

Business-casual

Ik liet het niet al een beetje doorschemeren, maar een stropdas kan ook zeker casual gedragen worden. De business-casual look is een opkomende en steeds meer populairder wordende look. Een nette jas, overhemd, stropdas en een mooie bijpassende jeans. Dus een net pak met verschillende nette aspecten die iedereen kan inrichten naar eigen wens. Het hoeft er namelijk niet 100% zakelijk uit te zien. Maar wel Business-casual!