Als je een beetje modebewust bent dan zal het je al opgevallen zijn. Het houten horloge voor dames neemt een steeds prominentere plek in het modebeeld in. Logisch want het houten horloge voor dames is een sympathiek, trendy en duurzaam product waar je dus goed mee voor de dag komt. Deze modetrend is ongeveer een jaar of vier geleden over komen waaien vanuit Amerika en heeft hier in Europa een stevige voet aan de grond gekregen. Er is dan ook niet meer sprake van een tijdelijke trend. In mijn ogen heeft het houten horloge voor dames een definitieve plek in het modebeeld gekregen. Er zijn best wat zaken die leuk zijn om te vertellen over dit mode item. In dit blog vertel ik er meer over.

Van welk hout wordt het houten horloge voor dames gemaakt.

Er zijn vele houtsoorten waar een houten horloge van dames van gemaakt kan worden. Er zijn er een aantal die er wel bovenuit springen en bij uitstek geschikt zijn. De absolute koploper is bamboe. De meeste houten horloges voor dames zijn hiervan gemaakt. Bamboe is namelijk een heel fijn houtsoort om te bewerken en dus bij uitstek geschikt om een horloge van te maken. Ander groot voordeel van bamboe is dat het een duurzaam houtsoort is. Bamboe is namelijk na 5 jaar al geschikt om mee te produceren. Er is dus sneller bamboe beschikbaar dan dat er nodig is om te produceren. En daar voorkom je ontbossing mee. Dit is wereldwijd een groot probleem. Jaarlijks verdwijnen er miljarden bomen meer dan dat er bijkomen. Verder is bamboe in meerdere kleuren te verkrijgen. Meestal is het vrij licht, maar het is ook in een donkere vorm beschikbaar en zelfs in roodtinten. Als je meer een echte houtlook wilt dan is een houten horloge voor dames van Zebra hout heel geschikt. Dit hout heeft een heel duidelijk zichtbare houtnerf.

Voordelen van een houten horloge voor dames

Het houten horloge voor dames kent een aantal voordelen ten opzicht van het gewone horloge voor dames. Belangrijkste voordeel is uiteraard dat het er leuk uitziet en je lekker opvalt. Ander voordeel is dat het door iedere dame te dragen is. Veel dames krijgen bij een gewoon horloge last van exceem of huiduitslag door het metaal. Bij hout is dat nooit het geval. Ook is een houten horloge voor dames veel lichter dan een normaal horloge wat het ook fijner maakt om te dragen.