Post en ik willen niet zo goed samengaan. Meerdere malen heeft de postbode mij teleurgesteld. Zo is wel eens mijn pakketje bij de buren geleverd, zonder dat ik hiervan een berichtje heb gehad. Dat leverde niet alleen ergernis op bij mij, maar ook bij het bezorgbedrijf, die ik weken heb gebeld, en de buren, die weken hebben gedacht dat ik te lui was om het pakket op te komen halen. Ook heb ik een keer met mijn goed gedrag een bosje bloemen proberen te versturen naar een vriendin. Ze was jarig en had überhaupt wel een opvrolijkertje verdient, dus besloot ik een mooi boeket bloemen te versturen. Een mooi bosje bloemen is al gauw 20 euro, vaasje erbij, kaartje erbij, verzendkosten erbij, en hup: ik zat al tegen de 30 euro. Nou goed, ze was het waard, versturen dan maar. Ik heb keurig de dag erna een berichtje gehad dat de bloemen bij de buren zijn geleverd, waarna ik een aantal dagen wachtte op een berichtje van die vriendin dat ze de bloemen heeft ontvangen. Na een aantal dagen heb ik een berichtje naar haar gestuurd met de vraag of de bloemen mooi waren, met als antwoord dat ze nooit bloemen heeft ontvangen. Je begrijpt het inmiddels wel: post en ik gaan niet goed samen. Laat ging het al helemaal mis met een groot pakket versturen. Een groot pakket versturen is logischerwijs ingewikkelder dan een brief in de postbus doen. Lees hier waar je op moet letten bij een groot pakket versturen.

Een groot pakket inpakken

De allereerste stap van een groot pakket versturen is het inpakken van het grote pakket. Het klinkt heel logisch, maar ook hier kan het een en ander fout gaan. Het gebruiken van tape dat niet genoeg plakt of een doos die niet stevig genoeg is, waardoor het pakketje beschadigd raakt, is niet heel handig. Zorg voor een nieuwe kartonnen doos die dubbel laags is: dozen uit de supermarkt zijn dit NIET. Geloof me: I learned the hard way. Ga ook niet voor een te grote doos voor jouw pakket. Hoe meer ruimte er is tussen het product en de doos, hoe sneller het product beschadigd raakt door gerammel.

Waar een groot pakket versturen?

Er zijn verschillende soorten service diensten die een groot pakket versturen mogelijk maken. Bij groot pakket versturen komt het ongemak van het “groot pakket” gedeelte kijken. Zo kun je misschien jouw grote pakket niet in je eentje naar het postpunt brengen om deze vervolgens te laten versturen. Sommige diensten bieden aan het pakket op te komen halen. Zo wordt een groot pakket versturen wel heel luxe. Zorg uiteraard wel dat je thuis bent..